Schoolplan

Beleid evalueren en continu verbeteren...

Met het opstellen van een schoolplan voldoet onze school aan een wettelijke verplichting die vanuit de overheid wordt opgelegd. In ons schoolplan beschrijven we waar we als school staan en waar we binnen vier jaar naartoe willen. De beschrijving richt zich op het onderwijskundig beleid, personeelsbeleid, financieel beleid, materieel beleid en het gebied ten aanzien van kwaliteitszorg. Het schoolplan fungeert als:
  • uitgangspunt voor de planning per schooljaar (jaarschijven),
  • verantwoordingsdocument voor de inspectie, het bestuur en de medezeggenschapsraad van de school,
  • informatiedocument voor de ouders van de school.

De evaluaties van de jaarschijven dienen als basis voor het schoolplan. Ook resultaten van inspectierapporten, ouderenquêtes en interne kwaliteitscontroles worden in het plan verwerkt.  Het schoolplan wordt, op voorstel van het leerkrachtenteam, door de medezeggenschapsraad goedgekeurd en vastgesteld door het bestuur van Morgenwijzer.

Het plan moet worden opgevat als basis voor alle innovaties, beleidsaanpassingen en afspraken. De jaarschijven van het schoolplan worden twee keer per jaar geëvalueerd. Deze evaluaties, uitgevoerd door het managementteam, worden gepresenteerd aan de medezeggenschapsraad van de school. Het schoolplan is te vinden op onze website.