Microsoft

De Zilveren Maan werkt met SharePoint en met Microsoft Office 365 licenties vanaf groep 4.
Dat gaat verder dan Word of Powerpoint opstarten. In deze complexe omgeving gaan we mee met onze tijd en investeren we in de toekomst .We groeien stap voor stap in wat de mogelijkheden zijn. De leerkracht geeft aan welke opties passen in het lesprogramma en gebruikt worden.

MicroSoft office

Vanaf groep 4-5 krijgen leerlingen een eigen microsoft office account.
De leerkracht geeft aan hoe en wanneer het gebruik van de office functionaliteiten waarde toevoegt aan het lesprogramma.
 
Leerlingen kunnen, op aanwijzing van de leerkracht,  met hun gebruikersnaam en wachtwoord ook thuis in SharePoint  leeromgeving van De Zilveren Maan inloggen en de office 365 apps gebruiken.

Gebruikt u s.v.p. een desktop of laptop en log in via office.com. Daar kunnen leerlingen de standaardoffice apps downloaden en vervolgens in de online omgeving documenten aanmaken en bewerken. We maken hier nog mondjesmaat gebruik van, maar het is bijvoorbeeld handig bij het maken van een spreekbeurt in powerpoint, schrijfopdrachten, werkstukken in Word

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een samenwerkings-app waar leerkachten gebruik van kunnen maken om met hun leerlingen (hun team) op afstand, thuis, te kunnen communiceren.
Microsoft teams helpt om alles overzichtelijk te houden, individuele en groepsgesprekken te kunnen voeren in chat formaat al dan niet met een video verbinding. Het is ook een handig programma om  instructies kunnen geven en alle informatie op dezelfde plaats, in de leeromgeving op school te kunnen archiveren.
 
Microsoft Team Teams is voor ons aangepast. Leerlingen kunnen niet onderling chatten of video gesprekken houden. Zo houden we de focus op het werk waarvan de leerkracht vindt dat het gedaan moet worden. MicroSoft Teams kent ook ongelooflijk veel apps en mogelijkheden. Wij zullen alleen de hoogstnoodzakelijke functionaliteiten gebruiken die ons helpen te chatten en videogesprekken te voeren met groepen en leerlingen op een manier die pas in het platform waar onze stichting Morgenwijzer voor gekozen heeft. 

Wat moet u doen?

U hoeft eigenlijk niets te doen, behalve dan dat u uw zoon/dochter begeleidt bij het inloggen op www.office.com. Gebruik daarbij het leerlingaccount wat hij/zij ieder jaar opnieuw krijgt uitgereikt van de leerkracht.

Zorg er s.v.p. voor dat u een desktop of laptop gebruikt. Een Apple zou moeten kunnen, maar een Windows pc is beter. 
Een Ipads kan ook, maar flash wordt niet door Apple geaccepteerd en geeft op vele Ipads problemen. Het is ook niet mogelijk om met meer dan 2 a 3 Microsoft accounts op één Ipad in te loggen. Safari kan de hoeveelheid cookies niet handelen die bij meer gebruikers om de hoek komen kijken. Hier kunnen wij niets aan veranderen. 

Onbekend met Microsoft teams?

Bekijkt u eens deze introductievideo

Informatie voor nieuwe ouders

Voor het eerst naar school!

Inwoners van gemeente Nieuwkoop ontvangen in het jaar dat hun kind vier wordt een brief waarin aangegeven wordt dat uw kind leerplichtig is. De keuze voor een goede school voor uw kind verdient veel aandacht.  Wij ontvangen u graag met open armen en hopen dat de vonk van  onze betrokkenheid en ons enthousiasme overslaat en  voor u aanleiding is contact met ons op te nemen. Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk door open dagen te organiseren, informatieavonden en rondleidingen. In de jaarkalender vindt u de eerstvolgende bijeenkomst. Neemt u anders gewoon even contact met ons op dan informeren wij u graag. 

Komt u in Nieuwkoop of een omliggende gemeente wonen?

Het Zilveren Maan Team heet u van harte welkom! Wij begrijpen dat de keuze voor een fijne school voor uw kind een belangrijk punt is dat hoog op uw actielijstje zal staan. Wij kijken er naar uit u te ontmoeten en zouden graag eraan bijdragen dat uw kind zich snel thuis voelt.