ExcursiesRegelmatig nemen onze leerlingen deel aan excursies. Deze moeten gezien worden als een aanvulling op het bestaande lesaanbod. De excursies zijn als volgt te verdelen:
  • Excursies georganiseerd door de milieu-educatieve dienst in Alphen aan den Rijn en het IVN in Nieuwkoop, zoals een bezoek aan de kinderboerderij, imker en heemtuin;
  • Excursies in het kader van het Kunstmenu;
  • Cultureel getinte excursies gericht op het kennismaken met de eigen omgeving. Bijvoorbeeld een fietstocht door het polderlandschap of kennismaken met het smederijverleden van Nieuwkoop;
  • Andere, vaste excursies zijn een bezoek aan het Anne Frank Huis,  Concertgebouw, Archeon, Tropenmuseum, en een waterdag met Natuurmonumenten op de Nieuwkoopse Plassen.

Het vervoer van de leerlingen gebeurt in principe per gehuurde bus. Alle excursiekosten worden door de school of ouderraad gedragen, met uitzondering van het vervoer. Hiervoor wordt een vrijwillige ouderbijdrage gevraagd. Ook hier geldt dat het niet betalen van de vrijwillige bijdrage niet leidt tot het uitsluiten van leerlingen van deelname aan activiteiten. 

        

Informatie voor nieuwe ouders

Voor het eerst naar school!

Inwoners van gemeente Nieuwkoop ontvangen in het jaar dat hun kind vier wordt een brief waarin aangegeven wordt dat uw kind leerplichtig is. De keuze voor een goede school voor uw kind verdient veel aandacht.  Wij ontvangen u graag met open armen en hopen dat de vonk van  onze betrokkenheid en ons enthousiasme overslaat en  voor u aanleiding is contact met ons op te nemen. Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk door open dagen te organiseren, informatieavonden en rondleidingen. In de jaarkalender vindt u de eerstvolgende bijeenkomst. Neemt u anders gewoon even contact met ons op dan informeren wij u graag. 

Komt u in Nieuwkoop of een omliggende gemeente wonen?

Het Zilveren Maan Team heet u van harte welkom! Wij begrijpen dat de keuze voor een fijne school voor uw kind een belangrijk punt is dat hoog op uw actielijstje zal staan. Wij kijken er naar uit u te ontmoeten en zouden graag eraan bijdragen dat uw kind zich snel thuis voelt.