Huiswerk

In de groepen zes tot en met acht wordt regelmatig huiswerk meegegeven aan uw kind. Het meegeven van huiswerk berust op een aantal gedachten.
De hoeveelheid huiswerk wordt gedurende groep zes tot en met acht opgebouwd. In groep zes gaat het om één keer huiswerk per week, In groep zeven om twee keer per week en in groep 8 krijgen onze leerlingen vier keer per week huiswerk mee.

Dit helpt leerlingen:
  • zelf leren plannen en uitvoeren van taken buiten schooltijd,
  • zelf verantwoordelijkheid dragen,
  • leren hanteren van een agenda,
  • geleidelijk wennen aan de werkwijze in het voortgezet onderwijs.

Informatie voor nieuwe ouders

Voor het eerst naar school!

Inwoners van gemeente Nieuwkoop ontvangen in het jaar dat hun kind vier wordt een brief waarin aangegeven wordt dat uw kind leerplichtig is. De keuze voor een goede school voor uw kind verdient veel aandacht.  Wij ontvangen u graag met open armen en hopen dat de vonk van  onze betrokkenheid en ons enthousiasme overslaat en  voor u aanleiding is contact met ons op te nemen. Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk door open dagen te organiseren, informatieavonden en rondleidingen. In de jaarkalender vindt u de eerstvolgende bijeenkomst. Neemt u anders gewoon even contact met ons op dan informeren wij u graag. 

Komt u in Nieuwkoop of een omliggende gemeente wonen?

Het Zilveren Maan Team heet u van harte welkom! Wij begrijpen dat de keuze voor een fijne school voor uw kind een belangrijk punt is dat hoog op uw actielijstje zal staan. Wij kijken er naar uit u te ontmoeten en zouden graag eraan bijdragen dat uw kind zich snel thuis voelt.