De naam van de school

What's in a name?

De Zilveren Maan is een zeldzame vlinder, die voorkomt in het natuurgebied van de Nieuwkoopse Plassen. De ontwikkeling van eitje naar rups, pop en tenslotte schitterende vlinder symboliseert de 'groei' van kinderen tijdens hun basisschooltijd.

Onze school wil een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van elke leerling. Een vlinder roept positieve, vrolijke gevoelens op bij zowel kinderen als volwassenen. Ook prikkelt de poëtische naam van deze vlinder de fantasie. Een prachtig bewijs daarvan is het beeldmerk van onze school, dat is ontworpen door kunstenares Annet Tersteeg. 


Zilveren Maan

Informatie voor nieuwe ouders

Voor het eerst naar school!

Inwoners van gemeente Nieuwkoop ontvangen in het jaar dat hun kind vier wordt een brief waarin aangegeven wordt dat uw kind leerplichtig is. De keuze voor een goede school voor uw kind verdient veel aandacht.  Wij ontvangen u graag met open armen en hopen dat de vonk van  onze betrokkenheid en ons enthousiasme overslaat en  voor u aanleiding is contact met ons op te nemen. Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk door open dagen te organiseren, informatieavonden en rondleidingen. In de jaarkalender vindt u de eerstvolgende bijeenkomst. Neemt u anders gewoon even contact met ons op dan informeren wij u graag. 

Komt u in Nieuwkoop of een omliggende gemeente wonen?

Het Zilveren Maan Team heet u van harte welkom! Wij begrijpen dat de keuze voor een fijne school voor uw kind een belangrijk punt is dat hoog op uw actielijstje zal staan. Wij kijken er naar uit u te ontmoeten en zouden graag eraan bijdragen dat uw kind zich snel thuis voelt.