Sportdagen

Een dag boordevol spelplezier

Eén keer per jaar hebben de kinderen van de groepen drie tot en met acht een sportdag. Voor de groepen drie en vier wordt een spelletjescircuit georganiseerd. De sportdagen worden georganiseerd in samenwerking met de andere twee scholen in het scholencluster Buytewech. Ieder jaar stellen de buursportcoaches een gevarieerd programma samen. Samen bewegen en plezier maken staat voorop. Het competitie-element ontbreekt. Iedereen kan op zijn niveau deelnemen aan de dag. 

Bootkamp

De kinderen nemen deel aan een zogenoemde bootcamp, waarbij sporters een lang parcours afleggen. Hierbij worden de deelnemers op heel veel elementen getest: conditie, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en behendigheid. De kinderen leggen een route van zo'n 2,5 kilometer af met daarin verschillende obstakels. De kinderen zullen moeten rennen, springen, klimmen; kortom een flinke uitdaging. De route ligt rondom de omgeving van de drie scholen en daarbij ook de omgeving van het voetbalveld en het park. De uitdaging ligt in het zo goed mogelijk uitvoeren van alle opdrachten die de teams tegen zullen komen op het parcours. 

Informatie voor nieuwe ouders

Voor het eerst naar school!

Inwoners van gemeente Nieuwkoop ontvangen in het jaar dat hun kind vier wordt een brief waarin aangegeven wordt dat uw kind leerplichtig is. De keuze voor een goede school voor uw kind verdient veel aandacht.  Wij ontvangen u graag met open armen en hopen dat de vonk van  onze betrokkenheid en ons enthousiasme overslaat en  voor u aanleiding is contact met ons op te nemen. Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk door open dagen te organiseren, informatieavonden en rondleidingen. In de jaarkalender vindt u de eerstvolgende bijeenkomst. Neemt u anders gewoon even contact met ons op dan informeren wij u graag. 

Komt u in Nieuwkoop of een omliggende gemeente wonen?

Het Zilveren Maan Team heet u van harte welkom! Wij begrijpen dat de keuze voor een fijne school voor uw kind een belangrijk punt is dat hoog op uw actielijstje zal staan. Wij kijken er naar uit u te ontmoeten en zouden graag eraan bijdragen dat uw kind zich snel thuis voelt.