BSO Partou Posterij

De Posterij Buiten Schoolse Opvang is een kleinschalige, gezellige BSO waar kinderen kunnen 'thuiskomen'. De BSO is gelegen in het oude postkantoor van Nieuwkoop.

Wat kan de Posterij voor u betekenen?

BSO de Posterij vangt kinderen op in hun vrije tijd na school en biedt hen de mogelijkheid om zich in een veilige omgeving te ontspannen en te ontwikkelen, zowel individueel als in groepsverband. De nadruk ligt op vrije tijd na een intensieve schooldag.

Werkwijze

Kinderen mogen hun tijd na school grotendeels besteden zoals zij dat zelf willen. Na school gaan we samen wat eten, drinken, kletsen en bedenken wat we gaan doen. De kinderen mogen kiezen; alleen, met anderen of met de hele groep. Kundige en toegewijde pedagogisch medewerkers bieden activiteiten aan waar kinderen dus 'vrij' aan kunnen deelnemen.
De BSO biedt spelmogelijkheden en creatieve activiteiten aan voor alle leeftijden en interesses, zowel binnen als buiten.

Vervoer

De kinderen worden lopend of op eigen fiets opgehaald onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers.

Opvang tijdens schoolvakanties

De dagindeling in schoolvakanties is anders dan op schooldagen. De kinderen zijn dan een hele dag aanwezig. Een thema loopt als een rode draad door alle vakantieactiviteiten. Voorbeelden van BSO- vakantieactiviteiten zijn koken, kunst maken en oefenen voor een voorstelling. Tijdens de vakanties en op schoolvrije middagen wordt er tussen de middag op de BSO gegeten.

Voorschoolse opvang

Op alle dagen van de werkweek bieden wij voorschoolse opvang. Wij brengen de kinderen lopend naar school.

Openingstijden

Op maandag, dinsdag en donderdag zijn wij geopend van 14.00 uur tot 18.30 uur. Woensdag en vrijdag zijn wij geopend van 11.30 uur tot 18.30 uur. 

Meer informatie?

U vindt heel veel op onze website 


Partou BSO De Posterij
Dreg 1 2421 NG Nieuwkoop
Telefoon: 06 25717582
Email: posterij@partou.nl

 

Informatie voor nieuwe ouders

Voor het eerst naar school!

Inwoners van gemeente Nieuwkoop ontvangen in het jaar dat hun kind vier wordt een brief waarin aangegeven wordt dat uw kind leerplichtig is. De keuze voor een goede school voor uw kind verdient veel aandacht.  Wij ontvangen u graag met open armen en hopen dat de vonk van  onze betrokkenheid en ons enthousiasme overslaat en  voor u aanleiding is contact met ons op te nemen. Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk door open dagen te organiseren, informatieavonden en rondleidingen. In de jaarkalender vindt u de eerstvolgende bijeenkomst. Neemt u anders gewoon even contact met ons op dan informeren wij u graag. 

Komt u in Nieuwkoop of een omliggende gemeente wonen?

Het Zilveren Maan Team heet u van harte welkom! Wij begrijpen dat de keuze voor een fijne school voor uw kind een belangrijk punt is dat hoog op uw actielijstje zal staan. Wij kijken er naar uit u te ontmoeten en zouden graag eraan bijdragen dat uw kind zich snel thuis voelt.