Vakantie!

17-07-2020

Als laatste regio in Nederland beginnen de basisscholen in onze regio aan de zomervakantie. Een lekker vooruitzicht voor kinderen, ouders en medewerkers van de school.

Het was, op zijn zachtst gezegd, een bewogen jaar met zes weken thuisonderwijs en vier weken ‘parttime’ naar school.

Veel energie is gaan zitten in het uitvoeren van alle maatregelen die vanaf 16 maart ingevoerd moesten worden in verband met de Coronapandemie: lessen op afstand verzorgen, opvang van kinderen tijdens de scholensluiting, andere onderwijstijden, gesprekken voeren via Teams enzovoort.

Gelukkig mochten we vanaf 8 juni weer redelijk ‘normaal’ naar school. Toch zijn er nog maatregelen die voorlopig blijven bestaan; ook na de zomervakantie. Hierover zullen we u informeren in de laatste vakantieweek.

Aan het einde van het schooljaar kunnen we constateren dat we het jaar, ondanks alles wat gebeurd is, goed kunnen afsluiten. Een paar activiteiten vielen in het water (zomerfeest en excursies), maar gelukkig konden de schoolverlaters hun musical opvoeren en afscheid van de school nemen zoals dat hoort.

Iedereen is nu wel een beetje toe aan vakantie. Dat geldt zeker ook voor de ouders van onze leerlingen. Jullie hebben er dit jaar een onverwachte taak bijgekregen. Tien weken lang onderwijs verzorgen aan de keukentafel in combinatie met gezinstaken en werk. Diep respect voor de wijze waarop dit, in samenwerking met de school, is gebeurd.

Hoe de wereld er over zes weken voor staat, is nog moeilijk in te schatten. Laten we vooral hopen dat we weer lekker aan het werk kunnen en dat iedereen weer fris aan de start staat.

Fijne vakantie allemaal!

Het Zilveren Maan Team,