Regels

Op De Zilveren Maan hanteren wij drie kapstokken waaraan regels worden opgehangen. Zo houden we het duidelijk en overzichtelijk.

Kapstokken voor regels

Alle regels op school zijn terug te voeren tot drie belangrijke kapstokken:
  1. Regels over hoe we omgaan met elkaar.
  2. Regels die gaan over zorg voor je omgeving.
  3. Regels over veiligheid.
In elk lokaal hangt een afbeelding van deze drie kapstokken. De bijbehorende regels worden met de kinderen besproken en 'eraan opgehangen'.
De regels zijn altijd positief gesteld. Dit houdt in dat we benoemen wat mag, niet wat er niet mag. Op een leuke manier geven we zo aan wet er wél hoort.

Een teveel aan regels is niet wenselijk. Het aantal is daarom beperkt, maar op veel situaties van toepassing. Het is goed om ook thuis te weten wat de regels op school zijn en rekening te houden met de regels die bij de drie kapstokken horen:

Omgaan met elkaar

• Ik hoor 'Stop' en 'ik hou er me op!'
  • Voor groot en klein zal ik aardig zijn.
  • Ik praat zachtjes, want dan stoor ik niemand.

Zorgen voor je omgeving

• Ik ruim alles netjes op waar het hoort.
  • Ik zet mijn fiets netjes in het fietsenrek.

• Ik loop rustig door school.
  • Ik let erop dat ik mezelf en een ander niet in gevaar breng.
  • Ik gebruik mijn spullen waar ze voor bedoeld zijn.