Milieueducatie

Ter aanvulling op het biologieonderwijs nemen alle groepen van de school deel aan enige activiteiten georganiseerd door de milieueducatieve dienst in Alphen aan den Rijn. De milieueducatieve dienst biedt drie soorten diensten aan:

• Het aanleveren van lesmaterialen ter ondersteuning van bepaalde projecten. Het gaat hierbij vaak om zogenaamde levende materialen.
  • Het verstrekken van projectkisten. Deze thematische leskisten kunnen voor een periode van enkele weken geleend worden. Er is een grote variëteit aan thema’s zoals meteorologie, magnetisme en papier maken.
  • Het organiseren van excursies