Milieueducatie

Ter aanvulling op het biologieonderwijs nemen alle groepen van de school deel aan enige activiteiten georganiseerd door de milieueducatieve dienst in Alphen aan den Rijn. De milieueducatieve dienst biedt drie soorten diensten aan:

  • Het aanleveren van lesmaterialen ter ondersteuning van bepaalde projecten. Het gaat hierbij vaak om zogenaamde levende materialen.
  • Het verstrekken van projectkisten. Deze thematische leskisten kunnen voor een periode van enkele weken geleend worden. Er is een grote variëteit aan thema’s zoals meteorologie, magnetisme en papier maken.
  • Het organiseren van excursies

Informatie voor nieuwe ouders

Voor het eerst naar school!

Inwoners van gemeente Nieuwkoop ontvangen in het jaar dat hun kind vier wordt een brief waarin aangegeven wordt dat uw kind leerplichtig is. De keuze voor een goede school voor uw kind verdient veel aandacht.  Wij ontvangen u graag met open armen en hopen dat de vonk van  onze betrokkenheid en ons enthousiasme overslaat en  voor u aanleiding is contact met ons op te nemen. Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk door open dagen te organiseren, informatieavonden en rondleidingen. In de jaarkalender vindt u de eerstvolgende bijeenkomst. Neemt u anders gewoon even contact met ons op dan informeren wij u graag. 

Komt u in Nieuwkoop of een omliggende gemeente wonen?

Het Zilveren Maan Team heet u van harte welkom! Wij begrijpen dat de keuze voor een fijne school voor uw kind een belangrijk punt is dat hoog op uw actielijstje zal staan. Wij kijken er naar uit u te ontmoeten en zouden graag eraan bijdragen dat uw kind zich snel thuis voelt.