Fietsen stallen

's Ochtends is het een drukte van belang, alle leerlingen van De Zilveren Maan, De Rietkraag en de Maranatha beginnen aan een nieuwe dag. Om de start zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben de scholen gezamenlijk een paar afspraken gemaakt.
Voor het schoolplein ligt een voetgangersgebied met voldoende fietsenstallingen voor de kinderen van de drie scholen. De kinderen stallen hun fietsen in de buurt van de plaats waar zij het voetgangersgebied betreden. Een deel van het voetgangersgebied bestaat uit een zogenoemd ‘wachteiland’. Dit is een verhoogd gedeelte van het gebied, herkenbaar aan de rode stenen. Hier mogen geen fietsen worden gestald.

Met de ander gebruikers van het gebouw zijn de volgende regels afgesproken:

  • Alle leerlingen stallen de fietsen in of tussen de rekken.
  • Ouders, die na het brengen van hun kinderen weer vertrekken, mogen hun fietsen buiten de rekken stallen. Zo blijft er voldoende ruimte voor de kinderen.
  • Fietsen mogen niet worden meegenomen op het plein.
  • Honden zijn ook niet toegestaan op het schoolplein. 

Informatie voor nieuwe ouders

Voor het eerst naar school!

Inwoners van gemeente Nieuwkoop ontvangen in het jaar dat hun kind vier wordt een brief waarin aangegeven wordt dat uw kind leerplichtig is. De keuze voor een goede school voor uw kind verdient veel aandacht.  Wij ontvangen u graag met open armen en hopen dat de vonk van  onze betrokkenheid en ons enthousiasme overslaat en  voor u aanleiding is contact met ons op te nemen. Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk door open dagen te organiseren, informatieavonden en rondleidingen. In de jaarkalender vindt u de eerstvolgende bijeenkomst. Neemt u anders gewoon even contact met ons op dan informeren wij u graag. 

Komt u in Nieuwkoop of een omliggende gemeente wonen?

Het Zilveren Maan Team heet u van harte welkom! Wij begrijpen dat de keuze voor een fijne school voor uw kind een belangrijk punt is dat hoog op uw actielijstje zal staan. Wij kijken er naar uit u te ontmoeten en zouden graag eraan bijdragen dat uw kind zich snel thuis voelt.